FAQ items aan het laden...
Harvest Lab 30002020-03-26T09:46:02+01:00

De HarvestLab 3000 is een nieuw systeem dat wij op onze oogstmachine plaatsen. Compact, maar volgestouwd met de laatste technologie, zorgt zijn sensor ervoor dat u de exacte opbrengsten en voedingswaarde van uw oogst kent. Hoe? Per seconde voert hij 4000 metingen uit om onder andere de vochtigheidsgraad, het proteïnegehalte en het aantal vezels te bepalen. Op basis van de voedingswaarde kan de machine ook de haksellengte aanpassen, wat uiteindelijk resulteert in meer kwaliteit en minder verlies. Door de exacte voedingswaarde van uw eigen oogst te kennen, weet u ook beter hoeveel extra krachtvoer u moet toevoegen aan uw veevoeder.

Daarnaast biedt de HarvestLab 3000 ook een schat aan informatie om uw volgende snedes te optimaliseren. Via een online applicatie kunt u namelijk zien welke delen van uw perceel goed opbrengen en welke meer meststoffen nodig hebben.

Na het oogsten krijgt u van ons een rapport over de metingen. U wordt bijgestaan door Serge die u eerst een woordje uitleg geeft over hoe het rapport in mekaar zit. Heeft u bij volgende metingen nog vragen over het rapport, dan kunt u uiteraard altijd bij ons terecht. Samen met u gaan we voor meer rendement van uw perceel.

Eén sensor, drie toepassingen, veel meer rendement voor jouw boerderij.

 • Voedingswaarde per perceel

 • 4000 metingen per seconde

 • 0.2% nauwkeurig

 • Groen en duurzaam

 • Miljoenen uren ervaring

 • Onafhankelijk rapport

Nog meer informatie voor jou:

De HarvestLab 3000-sensor maakt gebruik van nabij-infraroodlicht (NIR) voor het analyseren van verschillende bestanddelen van geoogste gewassen, kuilvoer of mest. Al in 2009 was de technologie gecertificeerd door de Deutsche Landwirstschafts-gesellschaft (Dlg) voor de analyse van droge stof van ingekuilde maïs met alleen verwaarloosbare afwijkingen tussen 0,67 en 1,85%. Onze diverse kalibraties zijn jaar na jaar verder uitgebreid door het toevoegen van meer types gewassen, mest, variaties, diervoeders en regio’s.

De nieuwe HarvestLab 3000-hardware weerspiegelt geavanceerde technologie en steunt op miljoenen uren ervaring in het veld. De sensor is met een 12% breder golflengtespectrum extra nauwkeurig en levert meer dan 4.000 meetpunten per seconde. Dat is ongeveer 1 miljoen metingen per lading! Hierdoor krijgt u niet één willekeurige monsterwaarde, maar statistisch duidelijke gegevens. Fouten die zich gewoonlijk voordoen bij het handmatig verzamelen van monsters, zoals blootstelling aan zuurstof of warmte, worden volledig geëlimineerd. Tenslotte worden alle gegevens in realtime weergegeven en locatiespecifiek gedocumenteerd. Hierdoor kunnen bestuurders instellingen aanpassen en wordt geautomatiseerde machine-optimalisatie mogelijk terwijl u nog in het veld bent, in plaats van dagen te wachten laboratoriumresultaten.

De vochtigheid van gewassen kan in een veld tot meer dan 20% variëren. Dat vereist verschillende snijlengtes voor de ideale bodemverdichting voor kuilvoer, zonder insluiting van zuurstof. De HarvestLab 3000 maakt een automatische aanpassing van de snijlengte mogelijk op basis van het drogestofgehalte. Automatische snelheidsaanpassingen voor kuilvoer helpen bij het optimaliseren van de fermentatie en kunnen u tot 10% op kuilvoertoevoegingen besparen.

Naast drogestofaflezing, krijgt u ook zeer nauwkeurige realtime cijfers over ruwe eiwitten, zetmeel, ruwe vezels, NDF, ADF, suiker en ruwe as. Hierdoor bent u in staat om geoogst gewas op basis van kwaliteit in rekening te brengen of te kopen en niet op basis van kwantiteit. Door het bekijken en vergelijken van alle locatiespecifieke documentatiegegevens, kunt u op feiten gebaseerde beslissingen nemen over bijv. gewasvariëteit en gewasverzorging. Buiten het seizoen kunt u zich professioneel voorbereiden op een nog succesvoller volgend seizoen.

 • Automatische aanpassing van de snijlengte op basis van de droge stof voor een betere bulkdichtheid en kuilvoerkwaliteit
 • Nauwkeurige aanpassing van dosering van het inkuilmiddel om fermentatie te optimaliseren
 • Weloverwogen beslissingen nemen met betrekking tot de gewasvariëteit voor het volgende teeltseizoen
 • Gegevens over voederwaarde kunnen rechtstreeks in de cabine worden afgedrukt

Dierlijke mest is een organische meststof die rijk is aan voedingsstoffen. Door de natuurlijke variaties en de snelle bezinking hing het succes van het aanbrengen van vloeibare mest tot nu toe altijd af van het toeval. Met de mestsensing hebt u het unieke voordeel dat u in staat bent om N, P, K nauwkeurig aan te brengen, op basis van een streefpercentage en een limiet in kg/ha. U kunt zelfs gebruikmaken van locatiespecifieke toepassingskaarten.

De mestsensing kan niet alleen bestanddelen analyseren tijdens het vullen, maar ook tijdens de toepassing vlak voordat de voedingsstoffen de bodem raken. Een waardevol voordeel ten opzichte van andere systemen, omdat er rekening wordt gehouden met natuurlijke variaties in voedingsstoffen en afwikkeling tijdens het transport die in realtime worden gecompenseerd met automatische aanpassingen van snelheid en of debiet.

 • Kwantificeer een voedingswaarde van € 0,75 tot € 1,50/m³, waardoor de productiekosten van minerale meststoffen worden gereduceerd
 • Voorkom neergeslagen gewas en verkrijg een consistentere groei van het gewas
 • Maximaliseer opbrengst en kwaliteit terwijl u zich aan de wettelijke limieten houdt
 • Compatibel met de meeste giertanken en slanghaspelsystemen

De HarvestLab 3000 kan ook worden gebruikt als een laboratoriumeenheid in een opslagruimte of thuiskantoor. U kunt de sensor aansluiten op een stopcontact van het voertuig, waardoor u mobiel blijft en overal informatie kunt krijgen. Met realtime resultaten kunt u passend voerderbakbeheer verzekeren en nauwkeuriger uw voerrantsoenering bepalen. U bespaart op onnodige supplementen, terwijl u hogere vlees-, zuivel- of biogasopbrengsten genereert en uiteindelijk een grotere winstgevendheid bereikt. En dat komt de gezondheid van uw vee alleen maar ten goede.

De webapplicatie biedt stapsgewijs instructies en visualiseert de gegevens om u te helpen de juiste beslissingen te nemen.

 • Volledige consistente evaluatie voor boeren, operators van biogasinstallaties en voedingsdeskundigen
 • Detectie van de voerkwaliteit in realtime
 • Gemakkelijk plannen van de wintervoeding
 • Gebruikersvriendelijke webapplicatie

Dag Serge en Heidi, ik wil meer informatie krijgen

LOONBEDRIJF TIMMERMAN – WILLEM

Bel ons: 0496 56 76 03
info@loonbedrijftw.be

Klinkestraat 8
8377 Zuienkerke

Timmerman-Willem BV
0419.377.916

WPS Loonbedrijf BV
0824.395.872